Chia calorii

Seminte de chia calorii versus elemente nutritive si cateva retete pentru micul dejun


Consumate inca din antichitate de maiasi, semintele de chia sunt printre cele mai recomandate in curele de slabire, pentru ca au putine calorii si vin cu un aport bogat de proteine, fibre, omega 3, antioxidanti si calciu. Hranesc si sunt totodata foarte sanatoase. Se prepara usor si, dupa numai 2 – 3 minute de inmuiere isi tripleaza volumul. Ele se pot consuma si uscate, presarate pur si simplu in salate. Totusi, pentru a nu deveni dependenti de acest aliment, este bine sa consumam cu moderatie semintele de chia, Mai exact, de 3-4 ori pe saptamana si nu mai mult de 2 linguri pe zi.
Vom vorbi in continuare despre chia calorii si vom incerca sa punctam beneficiile si importanta introducerii lor in alimentatie, nu numai in curele de slabire sau de ameliorare a problemelor de sanatate, ci si in restul situatiilor.

Seminte chia calorii diferite sub forme diferite

Inainte de a trece in revista beneficiile aduse de semintele de chia si a da cateva retete pentru micul dejun, o sa specificam sub cate forme se pot gasi semintele de chia, numarul de calorii si continut elemente nutritive pentru fiecare dintre ele, totul raportat la 100 gr.
• Seminte uscate chia calorii – 490, grasimi 31.3 g, carbohidraţi 43.85 g, proteine 15.62 g, fibre 37.7 g, sodiu 19 g;
• Faina seminte de chia calorii - 400, grăsimi 33 g, carbohidraţi 40 g, proteine 20 g, fibre 33 g, sodiu 20 g;
• Paine cu seminte de chia calorii - 450, grăsimi 18.3 g, carbohidraţi 51g, proteine 14.1 g, fibre: 12.6 g, sodiu 7 g

Retete pentru mic dejun cu seminte de chia calorii

Avand un gust aproape insesizabil, neutru, semintele de chia se pot utiliza cu succes in aproape orice reteta, fara sa ii schimbe gustul. In plus, datorita aportului de fibre si proteine, semintele de chia pot face mult mai satioase retele de salate de fructe si legume. Din punctul de vedere chia calorii, aportul este mic si balanta inclina in favoarea elementelor nutritive!
Iata cateva retete minunate pentru micul dejun cu chia si calorii putine!

Dulceata de seminte chia